Vårsesongen 2024


Arendal rockklubb

Se hele Arendal Rockklubb's program

Fredag 26. april Munken: Plateslippfest med ÜTAKT og venner

Pønkerne i ÜTAKT blåste oss av banen under julejammen – nå får vi gleden av et gjensyn når bandet markerer plateslipp! Med seg har de et par gjesteband; hvem det er røper vi senere..!

____

Fredag 22. mars Munken: Spurv (supp. Grant The Sun)

Spurv er et seksmannsband fra Oslo som siden oppstarten i 2011 har gitt ut fire skiver med massive, melodiske og emosjonelle lydlandskap forankret i post-rock, metal og klassisk musikk.
I september 2023 kom albumet «Brefjære» til entusiastisk mottakelse hos fans og anmeldere i inn- og utland. Etter en vellykket europaturné utvider Spurv nå lanseringsturneen for «Brefjære» med klubb- og festivalopptredener, inkludert en svipp innom Agder denne helga i mars!

____

Lørdag 9. mars Arendal Kulturhus: Vårbrøl

Det er ingenting som et VÅRBRØL for å riste av oss kjipe seinvinterdager. Som i fjor har roccklubben slått oss sammen med Arendal kulturhus og inviterer til tre band på én billett: tributebandet Dyreparken i Dagslys, veteranene i The Bastard Sons of Sam Eyde – og som headlinere: BOKASSA!


Munkebusiness

Se oppdatert Munkebusiness program på Facebook

12. april: MIO
Sted: Munken Bar & Scene
Dørene åpner: kl 20.00
Konsert: kl 21.00

https://tikkio.com/tickets/44392-mio

MÍO har markert seg som en av undergrunnens største live-opplevelser. Med et energisk show og en rå frontvokalist med enorm stemmeprakt som griper tak i lytteren og nekter å gi slipp, har Folkrock gruppa imponert på scener over hele landet og på festivaler som Midgardsblot og Telemarkfestivalen.

Bandet har skapt et unikt og friskt take på folkrock – som de selv liker å kalle «Folk'n'Roll». MÍO henter rik inspirasjon fra både norsk rock og punk, samt norsk folkemusikk. Fuzzet felespill og trollbindende vokal slås sammen med et stort arsenal av folkeinstrumenter, jazzinspirert rytmeseksjon, melodisk bass og ekspressiv gitar. Hardtslående - uten å miste balansen med sine dynamiske sider. 

Det Oslo-baserte bandet albumdebuterte med Ingen tid å miste sommeren 2023, til stor hyllest og positive omtaler. Musikken ble blant annet omtalt som:

“... rastløs folkrock fra og for en kaotisk verden, med virtuose detaljer og en innfallsvinkel til råskapen i det musikalske forelegget som sprenger alle rammer!” 

– Dagsavisens musikkanmelder Mode Steinkjer

Hjemmeside: https://www.miomusikk.com/

____

9. mars: Sprø Musikk
Dørene åpner: kl 17.30
Konsert kl: 18.00

https://tikkio.com/tickets/44391-spromusikk

SPRØ MUSIKK er fortsatt hva det var ment å være, da det ble startet opp av Eydehavn-baserte Crawling Chaos i 1982: sprø musikk for og av de musikalsk skeive & rare, musikk du garantert ikke hører andre steder, ispedt litt spiselig lyd innimellom for ikke å skremme bort tilhørerne. Men publikum vet hva de har i vente nå, og de kommer tilbake år etter år, som visse utøvere som forlengst er innlemmet i sprø musikk-familien. 

Program: Tusmørke, Alwanzatar, Handelstanden, Sjøsprøyt, Coalmine:5, Kråkebollane, Lumpy & Beefpie, Fuzzterminal, DJ Thomas. 

____

2. mars: Rural Tapes med special guest Auden Prey
Sted: Munken Bar & Scene
Dørene åpner: 20.00
Konsert: 21.00

https://tikkio.com/tickets/44390-rural-tapes
https://www.facebook.com/ruraltapes/

Rural Tapes er det instrumentale soloprosjektet til Arne Kjelsrud Mathisen, ellers kjent fra bl. a. I Was a King og det transatlantiske bandet The No Ones med Frode Strømstad, Peter Buck og Scott McCaughey fra R.E.M. Rural Tapes har fått enorm respons internasjonalt, blant annet løftet frem av Uncut, GQ Magazine, The Independent og genierklært av Mojo, som beskrev musikken som en hybrid mellom Kraftwerk, Air, Tortoise og Serge Gainsbourg. 

Forrige plate, Inner space music, ble her hjemme nominert til Edvardprisen og kåret til årets beste norske utgivelse i Klassekampen. I februar kommer Rural Tapes fjerde plate Contact ut på svenske Smuggler Recordings. Live er besetningen en kvartett bestående av Kjelsrud Mathisen, Haugesunds egen Øystein Braut, Lars Løberg Tofte og Sigurd Thomassen, og sjangermessig befinner bandet seg i skjæringspunktet mellom krautrock, jazz, psych rock og ambient, hele tiden med tydelige nikk til 60 -og 70-tallet.

“A level of its very own”

— Mojo

“No-one's cramping this Norwegian producer's styles.”

— Uncut

“Rural Tapes delights in the unexpected. At every turn, you encounter something new, something to be marvelled over. Kjelsrud Mathisen has said he wants this music to stand the test of time. It will.”

— The Independent

“Norwegian maverick confirms his position as a master mood technician.”

— Prog Magazine

“A dreamy self-titled debut full of broad soundscapes... Melding smooth jazz with floaty puffs of synth, the album is both meditative and uplifting, the sort of soundtrack you might expect from a dream sequence in a 1970s film.”

— GQ Magazine

Publisert av Birgit Fostervold  Sist endret 4. april 2024 14:14

Velkommen til Munken

Munken (Monk AS) er et ideelt as som ble stiftet i 2020 av Scenekunst Sør og Musikkontoret SØRF med støtte av Agder Kunstsenter og Norsk Forfattersentrum Sørlandet for å kunne drive og drifte Munkehaugen videre med kultur som formål.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram