Program 2023 Høst

Arendal Rockklubb

Se hele Arendal Rockklubb's program

18. nov. - Vorbid og Vanvidd 10 år!

Tenk at gull- og/eller sølvguttene i Vorbid og Vanvidd fyller 10 år! Nå feirer vi med en helaften på Munken, med overraskelser som røpes inn mot konsertkvelden. Billettsalget er i gang!

Tid: Lørdag 18. november 2023
Sted: Munken bar & scene
Aldersgrense: 18 / verge
Billetter: 200,–/150,– på Tikkio

Munkebusiness konserter

Se hele Munkebusiness arrangørforening's program

23. Sept. Bushman`s Revenge - 20. års jubileumsturne

Bushman’s Revenge har siden 2003 utforsket forskjellige stier og stiler i sitt unike musikalske univers. De har utgitt ti kritikerroste album på banebrytende norske plateselskap som Rune Grammofon og Hubro, og gir i skrivende stund ut sitt ellevte album All the better for seeing you på IsitJazz?Records.

Bandet har spilt mer enn 300 konserter sammen rundt om i verden, deriblant i USA, Canada og Japan, i tillegg til Skandinavia og resten av Europa. De har blitt omtalt som et av de mest spennende livebandene der ute, best kjent for sin eksplosive energi og telepatiske samspill.

Trioen kan ikke vente med å gi ut ny musikk, og gleder seg til å feire sitt 20 årsjubileum i Arendal der vi har hatt så mange gode opplevelser tidligere.

Even Hermansen- gitarer
Gard Nilssen-trommer
Øystein Frantzvåg-bass
Jørgen Brennhovd-lyd

Every hard-rock record should be this explosive. Enthusiastically recommended, obviously". -Stereophile Magazine, US (record of the month)

Munken Bar & Scene
Tikkio billetter
Facebook eventside

27. Okt. Tove Bøygard Band

Tove Bøygard, en av landets mest kritikerroste artister, slipper sitt femte soloalbum 15.9.23. Platen har fått tittelen "Kaldt Vatn", og med det er hennes kvadrologi om elementene fullendt: "Blåe Drag" (2017), "Jord" (2019) og Eld (2021). Samtlige tidligere album har høstet ovasjoner fra en samlet musikkpresse. Aftenposten kastet terningkast seks for "Jord" og konstaterte at Tove Bøygard er «en formidabel artist, tekstforfatter og låtskriver». Dagsavisen kvitterte med: «Kunne vært Springsteen på sitt beste og mest klartenkte». Og Dagbladet beskrev henne som: «En god miks av Emmylou Harris, Lucinda Williams og Patti Smith».
"Kaldt Vatn" er spilt inn med Toves faste band. De er med rette blitt kalt for verdens beste band, og består av Freddy Holm (strenger, har også produsert plata), Jørun Bøgeberg (bass) og Eivind Kløverød (trommer).

Munken Bar & Scene
Tikkio billetter
Facebook eventside

10. Nov. ASK CAROL

Duoen Ask Carol har holdt det gående siden 2016, og består av Ask Thorsønn Borgen fra Trondheim og Karoline Strømshoved fra Tynset. De beskriver musikken sin som «nordic grungy indie-rock-alt-pop» som kan sende tankene i retning band og artister som The Kills, Jack White, Yeahs Yeah Yeahs, og til og med mer poppa artister som Twenty One Pilots, The XX og Lana Del Rey.
Med to gitarer, trommer og fuzz-synth, er Ask Carol et band som mestrer multitaskingens kunst. De to har gitt ut rikelig med musikk siden oppstarten og spilt mye rundt om i verden siden oppstarten, blant annet i Sør-Korea, Japan, USA, og Filippinene.
De har gjestet den prestisjetunge festivalen SXSW to ganger og to år på rad har Ask Carol fått innpass på den gigantiske South By Southwest-festivalen i Austin, Texas. De har spilt support for amerikanske The Brian Jonestown Massacre, en ep og flere singler er sluppet siden 2017, og nå kan de også slenge et sjølprodusert debutalbum på bordet.

Munken Bar & Scene
Tikkio billetter
Facebook eventside

Program 2023 Vår

Munkebusiness konserter

Munkehaugen scene har siden 2010 blitt en attraktiv scene i Arendal. Vi ønsker å presentere små og store.

10. Mar. Sprømusikk Fest 2023

Oppstarten til spømusikk var i de dype skoger utenfor Eydehavn i 1982. Her presenteres musikk utenfor allfarvei, musikk for de skakke & de rare, musikk du ikke får høre andre steder, musikk der særpreg og oppfinner glede rager over tekniske ferdigheter. Programmet jobbes det i Sprø Musikk komite nå det legges snart ut. Sikrer du deg billett nå vil du ikke angre 🙂
Arrangører Crawling Chaos i samarbeid med Munkebusiness.

Munkehaugen kultursenter/Munken
Facebook eventside

1. Apr. Aiming For Enrike

Aiming for Enrike viser en ny musikalsk side med ambient-aktig dobbelsingel
Etter å ha turnert verden over og levert en av pandemiens mest legendariske livestreams – komplett med bodybuildere og knusing av inventar i den gamle amerikanske ambassaden i Oslo, startet Aiming for Enrike i 2020 arbeidet med å komponere ny musikk.
Duoen er nå klare med sitt femte album Empty Airports, men først slippes del 2 og 3 av tittelsporet. Med et atmosfærisk og massivt uttrykk, tar de musikken lengre inn i et svevende, minimalistisk, elektronisk og ambient landskap.
Empty Airports ble komponert og spilt inn i refleksjon av det stille Covid19-livet under de langsomme nedstengningsmånedene i 2020 og 2021. Ikke bare er dette duoens lengste album noensinne, men det er også deres første dobbeltalbum. Låtene er inspirert av og befinner seg et sted mellom Thom Yorke, Ashra, Nils Frahm, King Crimson på 80-tallet, Jon Hopkins og Steve Reich.
Omslagskunsten til Empty Airports er kronen på verket. Thor Merlins unike cover er en generativt designet collage bestående av utsnitt fra 19 digitale malerier og 10 bilder skapt med shader-programmering i Sakuhin: et egenprodusert open source program som Merlin også bruker til live coding av visuals for Aiming for Enrike. Albumcoverets enkeltbilder blir tilgjengelige i sin helhet som NFT'er.
Gitarist Simen Følstad Nilsen sier:
«Minimalisme, som alltid har vært en viktig del av vårt uttrykk, dyrkes nå i mye større grad. Der det tidligere har hastet med å innfri musikalske forventninger, skal partier få god tid til å utvikle seg slik at musikken blir mer hypnotisk og suggererende enn tidligere.»
Empty Airports er nok en fantastisk utgivelse fra den fremtidsrettede duoen, som beviser at Aiming for Enrike lever i sitt helt eget univers.

«Empty Airports» ble sluppet på Jansen Records 31. august. 2022.

Billetter Aiming for Enrike
Facebook eventside

22. Apr. Frøkedal

Frøkedal har gjort seg bemerka med særprega folkpop som står både rocken og folkemusikken nær. Med sisteplata – Spellemann-nominerte Flora – i bagasjen, har ho og bandet Familien dei siste åra reist land og strand her heime, frå små klubbscener til store festivalar. I vår turnerte dei i England som special guests for skotske Teenage Fanclub.

Nå er tida inne for ny musikk og nye måtar å spele han på. Du er derfor invitert til ein konsertkveld med Frøkedal i eit nedstrippa format. Saman med ein medsamansvoren musikant eller to skal gamle og nye låtar framførast i eit nært, dønn ærleg – og ikkje heilt risikofritt – format.

«Det er alltid ei skrekkblanda fryd å spele ny musikk. Og å spele utan eit stort band rundt seg. Likevel kjennes det også som om alt kan hende då. Litt risiko er bra – for alle i rommet.»

Billetter Frøkedal
Facebook eventside

5. Mai. Fadnes m/band // Munkehaugen bar og scene

Fadnes slipper sin andre plate, The Waiting Game, siste fredag i april og det markeres med konsert og fest på Munkehaugen fredag 5.mai Plata er produsert, miksa og spilt inn av og med Kenneth Ishak (Beezewax, Signe Marie Rustad, Universet m.m), og har blitt en pop-perle der organiske og akustiske instrumenter møter gamle trommemaskiner og analoge synther.

Einar Fadnes: vokal, gitar og keys
Kenneth Ishak: gitarer, keys og vokal
Magnus Tveten: bass
Ryan McPhun: trommer og vokal

Billetter Tikkio
Munken Bar & Scene
Facebook eventside


Publisert av Ole Johan Lillegaard  Sist endret 25. oktober 2023 19:43

Velkommen til Munken

Munken (Monk AS) er et ideelt as som ble stiftet i 2020 av Scenekunst Sør og Musikkontoret SØRF med støtte av Agder Kunstsenter og Norsk Forfattersentrum Sørlandet for å kunne drive og drifte Munkehaugen videre med kultur som formål.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram