Program 2022

Munkebusiness konserter

Vi er nok alle glade for at vi har mange gode konsert opplevelser i vente. Blues artisten Bjørn Berge kjenner nok mange til men den spennende Tik Tok og youtube yndlingen duo Ask Carol med el gitar og trommer og masse effektpedaler på scenen som du kanskje aldri har sett før er ukjent for en del. Americana artisten Thea & the Wild var booket i 2021 men av forskjellige årsaker så var det komplisert og få til i et unormalt år. Rural Tapes med Arne Kjelsrud Mathisen med sitt superlag som i år har vært på Canal Street vil som sist på Munkehaugen i 2020 vil bli en fin avslutning på sesongen.

8. Okt. Bjørn Berge
Når en går på en Bjørn Berge konsert vet du at det blir heftig, hardt, mykt og gøy! Bjørn Berge har aldri vært redd for å blande forskjellige musikksjangere på konsertene sine. Her får vi servert heftig gitarspill på akustisk gitar; rock, funk, ballader, blues og good time music og en og annen morsom historie. Bjørn Berge har i løpet av karrieren opparbeidet seg et solid live-rykte som en gitarist i verdenstoppen, noe som innebærer at han jevnlig besøker store jazz, blues og rock festivaler og klubber rundt i Europa og Nord Amerika. Konsertene hans er ikke alltid lett å sette i bås da han kombinerer flere musikalske sjangere som folk, jazz, blues, rock etc – Bjørn Berge er et helt orkester alene, og nå har han funnet den rette balansen mellom rått og brutalt og mer dempet og behersket, skrev Øyvind Rønning i Dagbladet om Berges konsert på Notodden Blues Festival.

I samarbeid med Arendal Bluesklubb
Billetter Bjørn Berge

21. Okt. Ask Carol
Basert i det norske fjellsamfunnet Auma, kommer den grungy indie-rock-duoen Ask Carol. Ask Carol er en høyenergi power-duo med stor lyd. Med to gitarer, trommer, synth, Carols unike bass og gitarsystem, og en god dose multitasking, høres dette todelte ut som et fullt band. Lyden deres kan være voldsom og slem, for så plutselig å bli myk og trøstende. Artister som Kills, Yeah Yeah Yeahs, The White Stripes dukker opp i tankene, men med en nordisk, melankolsk vri. Ask Carol har turnert på Filippinene, Japan, Sør-Korea, Skandinavia, SXSW to ganger og mer, og støttet The Brian Jonestown Massacre. Bandet gir nå ut musikken sin på ChoVan Records, deres eget Indie Label, med tre nye singler utgitt i 2020.
Pga de siste års omstendigheter ble det lite turné og konserter de siste par årene, men i år er de tilbake på veien, denne gangen med deres kommende debutalbum, med offisiell utgivelse 26. august, i hånden.
Youtube video Ask Carol

Billetter Ask Carol

4. Nov. The
a & the Wild
Med den intuitive meloditeften til en selvlært musiker har låtene til Thea Glenton Raknes festa seg på mang en hjernebark. Hun debuterte under navnet Thea & The Wild i 2014 til strålende respons og Spellemannsnominasjon i indieklassen. I 2018 kom hennes andre album "Ikaros" som Rolling Stone Magazine trakk fram som et av 10 album man burde lytte til.
Hennes tredje album «Deadheading» har hun produsert og spilt inn med Madrugada-gitarist Cato “Salsa” Thomassen, og det slippes på det velrenommerte plateselskapet Fysisk Format 7. oktober. Her byr hun igjen på en samling knallsterke poplåter, denne gangen inspirert av sin nye rurale tilværelse på Hurumlandet. Tenk varmt, organisk, luftig, gitarbasert og ekstremt nynnbart!
Med seg til Munkehaugen scenehar Thea med seg sin faste "& The Wild" i mangeårig bandpartner Kenneth Ishak, som også har gjort seg godt bemerket som soloartist, blant annet med fjorårets kritikerroste album "Native Tongue".
Thea har en nerve og en tilstedeværelse på scenen som er få forunt, og serverer som regel noen artige anekdoter mellom slaga. Konserten vil bli i et nedstrippa format med et rikt lydbilde. Vi er sikre på at du har et knippe nye låter på hjernen når konserten er over!

Billetter Thea & the Wild

2. Des. Rural Tapes
For halvannet år siden ble Arne Kjelsrud Mathisen sitt prosjekt Rural Tapes genierklært av Mojo, som beskrev musikken som en hybrid mellom Kraftwerk, Air, Tortoise og Serge Gainsbourg. Debutplaten skaffet Rural Tapes fans over hele verden og 18. november er oppfølgeren «Inner space music» ute på svenske Smuggler Recordings. Der debutalbumet ble til over en periode på nesten 10 år, oppfølgeren komponert og spilt inn under én intens måned i januar 2022. Også denne gangen har en rekke profilerte musikere satt sitt preg på Rural Tapes` musikk, deriblant The Dream Syndicate-frontmann Steve Wynn, saksofonist Terry Edwards og REM-gitarist Peter Buck og Scott Mc. Caughey, som begge er Mathisens bandkamerater i janglepop-bandet The No Ones. Sjangermessig befinner «Inner space music» seg i skjæringspunktet mellom krautrock, jazz, psych rock og ambient, hele tiden med nikk til 60 -og 70-tallet.
Live er Rural Tapes en kvartett med Mathisen, Øystein Braut, Lars Løberg Tofte og Sigurd Thomassen.

Billetter Rural Tapes


Publisert av Ole Johan Lillegaard  Sist endret 13. mars 2023 14:25

Velkommen til Munken

Munken (Monk AS) er et ideelt as som ble stiftet i 2020 av Scenekunst Sør og Musikkontoret SØRF med støtte av Agder Kunstsenter og Norsk Forfattersentrum Sørlandet for å kunne drive og drifte Munkehaugen videre med kultur som formål.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram