Program 2021

Sprømusikk fest lørdag ny dato 5 mars.

Etter 1 års pandemi-pause er SPRØ MUSIKK tilbake, og er inne i sitt 39. år etter oppstarten i de dype skoger utenfor Eydehavn i 1982. Det snakkes allerede om en storstilt jubileums arrangement i 2022, men vi lover ingenting enda. Sprø musikk er fortsatt musikk utenfor allfarvei, musikk for de skakke & de rare, musikk du ikke får høre andre steder, musikk der særpreg og oppfinnerglede rager over tekniske ferdigheter. Arrangører er som vanlig Crawling Chaos i samarbeid med Munkebusiness.

Vi er stolte av å presentere årets årets utøvere (i den rekkefølge de opptrer):


FAMLENDE FORSØK
Starta i 1981 og er å betrakte som selve husbandet på Sprø Musikk. Fikk en oppsving etter konserter på Henie-Onstad kunstsenter i 2008 og Nødutgang festivalen i Bodø 2009. La ut på Norges-turné i 2018 og kommer nå rett fra konserter i Bergen og Oslo. Har utgitt omkring 16 albums på kassett, CD, LP og streaming. Har i 2021 utgitt 2 nye album på LP og debut-albumet deres er gjenutgitt på CD i serien «Norske Albumklassikere». Ansett som kult-legender i visse kretser, og som pionerer innen norsk industriell og eksperimentell musikk.

FLYING CARPET
Dette er et nytt fenomen i Arendal, en akustisk trio som spiller indisk inspirert raga og trakterer sitar, didgeridoo og hånd-tromme. Et av medlemmene har bakgrunn i bl.a. Handelstanden. Mer enn det vet vi ikke.

KRISTOFFER OUSTAD
Han er en eksperimentell musiker/lyd-designer. Han har en variert musikalsk bakgrunn, starta med å spille ekstrem metall før han beveget seg inn i et mer eksperimentell og lydmalende landskap. Oustads komposisjoner har ofte et utpreget filmatisk karakter, med fokus på atmosfære og dynamikk.

HANDELSTANDEN
har vært en publikumsfavoritt på de seinere års Sprø Musikk. Et show-band med skiftende besetning og høy humor faktor, og som alltid  kretser rundt Robert Ommundsens ville tolkninger av kjente & kjære sanger. Denne gangen er det Åse Klevland, Robert Zimmermann (også kalt Dylan), Åge Samuelsen, Tammy Wynette & The Fugs som får gjennomgå. Bandet har aldri vunnet noen Spelemannspris (og vil neppe gjøre det heller), men det har Jørund Vålandsmyr, som deltar i årets utgave av bandet.

GUNERIUS & VERDENSVEVEN
Gunerius, Thomas Bergsten har huset titalls band medlemmer, reist tusenvis av musikalske mil, utforsket enhver krok av alle instrumenter og hentet inspirasjon fra alle tiår. Resultatet er en unik blanding av psych-rock, verdensmusikk og elektroniske rytmer. Det etterlengtede debut-albumet «Samtidig på den andre siden av byen» kom iår, og den første singelen «Blå Disko á la Türk» ble umiddelbart omtalt som en norsk klassiker.

BJERGA/DRAGE/FARIELLO/LIE
Sindre Bjerga har i mer enn 20 år jobbet med eksperimentell musikk, har utgitt en lang rekke albums og har vært på mer enn 40 utenlandsturnéer siden 2006.
André Drage Haraldsen er en høyt ansett profesjonell trommeslager og leder av en rekke band, som Tip Of The Scale, Draken, Sunset Eyes m.fl.
Dario Fariello er i europeisk sammenheng en anerkjent saxofonist innen improvisert musikk. Studerte musikk ved universitetet i Bologna, flyttet til Berlin i 2011og var en av grunnleggerne til  «Multiversal», som er en festivalserie for improvisasjon og støy-musikk. Nå knyttet til miljøet omkring spillestedet Hærverk i Oslo, hvor han samarbeider med en lang rekke utøvere.
Håkon Lie er antagelig Norges eneste utøver av turntabulisme (manipulasjon av platespillere) og er en av ildsjelene bak prosjektet Nonfigurativ Musikk i Tønsberg.
Kvartetten er sammensatt spesielt for Sprø Musikk denne kvelden.

GUL TYV
Dette er et gammelt band i ny drakt. Oppsto av restene etter Brød & Sirkus og The Headcleaners i 1988, utviklet seg fra et post-punk band i starten og anser seg selv som et typisk 90-tall band. Inspirert av The Specials, The Ruts, Snakefinger & King Crimson og spilte en blanding av ska, reggae, prog & metall. Utviklet seg videre i en progresssiv, kompromissløs stil da bandet skriftet besetning i 1991. Ga ut CD-albumet «Salamanderland» i 1994, og turnerte rundt i landet fra 1991 til 97 og var kjent for energiske konserter, der repertoiret skiftet fra tung drone melankoli til dansbar ska. Dagens besetning er et 8 manns «all star band» som viser mange sider av bandet.

Billetter her: 
https://tikkio.com/tickets/24898-spromusikk-fest

Program for høsten

Vi ser frem til at vi kan sees på flotte konserter fremover, det er litt begrenset kapasitet foreløpig og noen datoer kan endres. Men vi gleder oss til en mer normal tilværelse.

Program Munkehaugen scene høsten 2021

Fredag 1. oktober
Nadir // Sovereign

Nadir har sine røtter i tradisjonell black metal. I stedet for å hvile på sjangerens tidligere seiere, setter Nadir ut for å utforske utkanten av sjangeren og å sømløst blande elementer av thrash og sludge for å oppnå et nytt og friskt lydbilde. Nadir så dagens lys i 2019, og slapp EP-en "The Great Dying" i 2020 til strålende omtalelser.
nadircult.bandcamp.com/
Sovereign er et death/thrash band fra Oslo som spiller aggressiv, teknisk, old school musikk inspirert av sen 80-talls og tidlig 90-talls death og thrash metal. Bandet startet opp i 2018, og demoen ‘Neurotic’ (2019) fikk internasjonal lansering i regi av Redefining Darkness Records (USA). Sovereign jobber mot sin første full-lengder som forventes å være på plass i løpet av 2022. Det blir både kjapt, tungt og seigt når denne gjengen tar scenen!
sovereignnorway.bandcamp.com

Kl. 20.00

tikkio.com/tickets/25126-ark-presenterer-gjenapningspaeti-nadir-supp-sovereign
Arrangør Arendal Rockklubb

Fredag 8. okt.
Ingvild Flottorp
«Ingvild Flottorp er et navn som vil kunne skinne kraftig i det stadig voksende og intenst blomstrende norske americanamiljøet.» - Erik Valebrokk.Debutalbumet hennes «It All Seems So Clear» ble sluppet i slutten av april på Vestkyst Records. Albumet har fått mye ros og beskrives blant annet i DN’s anmeldelse som politisk ukorrekt country med småfrekk snert og melodiøsitet. Flere kjente navn fra den mye omtalte nordicana-scenen er med, blant annet Malin Pettersen i duetten «A Part of Me».  
20.00 Dørene åpner
21.00 Konsert
Billett. 260.-
Fri aldergrense

Arrangør: Munkebusiness,
https://tikkio.com/tickets/24878-ingvild-flottorp-releasekonsert

Fredag 15. Oktober
Rural Tapes
Rural Tapes er soloprosjektet til Arne Kjelsrud Mathisen, kjent fra bl a I Was A King, Heroes & Zeros og The No Ones, sistnevnte et samarbeid med Peter Buck og Scott McCaughey fra R.E.M.
Platen ble omfavnet av spesielt britisk musikkpresse, og tunge medier som Mojo, The Independent, Prog Magazine, GQ og Electronic Sound m fl ga albumet strålende anmeldelser med referanser til spesielt krautrock og fransk musikk.

20.00 Dørene åpner
21.00 Konsert
Billett. 260.-
Fri aldergrense

Arrangør: Munkebusiness
https://tikkio.com/tickets/24897-rural-tapes-solo-prosjekt-arne-kjellsrud-mathisen


Lørdag  6.November
Simen Steinklev // Skitten Søring realeasekonsert
Fredag 1. oktober slipper Simen Steinklev sitt debut-album, Skitten Søring. Han og vi inviterer i den anledning til en helvetes fest av en releasekonsert lørdag 2 oktober!!!
Det blir gjester, det blir dansing, det blir merch, det blir muligheter for god drikke, det blir et helt sinnsykt show. Kom for en høykulturell euforisk opplevelse du sent glemmer.
Warmup: Omar Okapi

20.00 Dørene åpner
23:00- 24.00 ut kvelden - Dj,
18. årsgrense
Billett. 200.-
Arrangør: Munkebusiness, Rytmisk fabrikk, Ladnera48

https://tikkio.com/tickets/24610-skitten-soring-releasekonsert

Fredag: 19. November.
Small Pocket of resistance
Small Pockets of Resistance er et reggaeband fra Sørlandet. Startet i 2012 og har spilt i på festivaler, klubber, rockeklubber og i kirker på Sørlandet . De spiller roots reggae, mye Marley covers men også egne låter og en del reggae hits.

https://small-pockets-of-resistance.web
 
20.00 Dørene åpner
21.00 Konsert
Billett. 260.-
18 års aldergrense

Arrangør: Munkebusiness,
https://tikkio.com/tickets/24930-reggae-fest-med-small-pocket-of-resistance


Lørdag: 4. desember.
Sprømusikk fest.

I 14 år nå har Eydehavnsbaserte Crawling Chaos samarbeidet med Munkebusiness om arrangementet. Og vi er fortsatt tro mot vår ideologi: Å presentere annerledes, litt rar musikk som man ikke får oppleve andre steder. Sammen med lokale band & musikere som får presentere sine ting for et annerledes, litt rart publikum.
18.30 Dørene åpner
19.00 Konsert start
Billett. 260.-
18 års aldergrense

Arrangør: Munkebusiness Crawling Chaos.
https://tikkio.com/tickets/24898-spromusikk-fest

Fredag 17. desember
Hi9 hop kveld TBA


2. Juledag.
Arendal Rock klubb // Julejam
Det legendariske juleblotet med rockklubben er tilbake etter altfor lang tid. Programmet blir spennede å se. Sett av kvelden tidlig.

Munkebusiness sine konserter er støttet av Norsk Kulturråd.

Stillhouse//Steinar Raknes & Unni Wilhelmsen

Stillhouse med Steinar Raknes & Unni Wilhelmsen er tilbake. De solgte fullt hus sist gang de var på besøk. Nå er det dessverre begrenset med billetter. Kun 25 er ute i salg med dagens regler.

Steinar Raknes & Unni Wilhelmsen. Har med en koffert med elektronisk lydsnadder og looper bass og stemmer, musikken varierer mellom akustiske og elektriske lydlandskaper. Unni og Steinar har begge svært uttrykksfulle stemmer, og kontrasten mellom de to gjør at de utfyller hverandre på en helt spesiell måte.
Steinar og Unni med releaseturné i forbindelse med det nye STILLHOUSE - album «On The Road». Blir reglene endret vil billettkjøpere få tilbud om ny dato eller refusjon. 

Dato 23 April
Dørene åpner .20.00
Konsert: 21.00
Billett: 350
Billett lenke


Publisert av Ole Johan Lillegaard  Sist endret 13. mars 2023 14:25

Velkommen til Munken

Munken (Monk AS) er et ideelt as som ble stiftet i 2020 av Scenekunst Sør og Musikkontoret SØRF med støtte av Agder Kunstsenter og Norsk Forfattersentrum Sørlandet for å kunne drive og drifte Munkehaugen videre med kultur som formål.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram