Program 2020

Programslipp våren 2020

Vi gleder oss til å presentere vårens program, Arendal Rock klubb står for den litt hardere musikken og Munkebusiness arr. forening for det litt annerledes programmet med en blanding av pop, rock, electronica, singer and songwriter og folk inspirert musikk.

Munkehaugen scene våren 2020

Sjekk vår Facebook for oppdateringer:
https://www.facebook.com/MunkehaugenScene/

Lørd. 1 feb.
I AM K support Up Against the Phantom
Det siste året har det kritikerroste bandet I am K gitt oss låtene "Not Friends" og "Maniac". Nå er det klart at disse er en del av deres kommende andrealbum som slippes i mars 2020. De nye låtene tar de også med seg på norgesturné.
Up Against The Phantom er et alternativt indierock-band fra Oslo som dukket opp fra intet våren 2015 da de ble plukket opp av NRK Urørt til å spille på Slottsfjellfestivalen.
https://www.youtube.com/watch?v=mV1jllUinqY

Dørene åpner:
Kl. 20.00
Bill. 200 / 150 ungdom u 26 år.
Forhåndssalg på Vipps: nr 546616

Arr. Arendal Rock klubb  

Fre. 21. Feb.
Jango og Simen Steinklev fra Ladnera.

Releaseparty med det nye albumet "Dårlig Tid"Vi inviterer hele byen til og få med seg feiringen! Konserten vil være på Munkehaugen Scene, som er kjent for god stemning og enda bedre musikk. Gutta sparer ikke på kruttet og kommer til å spille mye både ny og gammel musikk. Ikke bare har dere muligheten til å få med dere alt de har jobbet med siden Canal Street i 2019. men de har også med oss medlemmer av Hipe-bevegelsen som warm-up.

Dørene åpner. 21.00
Showstart 22.00
Bill. 150.-
Forhåndssalg her:
Billetter: Release Konsert

Arr.Hipe, Ladnera, Rytmisk Fabrikk samarbeide med Munkebusiness arr. forening.

Fre. 28. Feb.
FRØKEDAL & FAMILIEN

Frøkedal tar på nytt turen til Munkehaugen med bandet Familien. De har gjort seg bemerket med sin milde, tidvis eksentriske, folkpop – og musikken beskrives som en blanding av minimalistisk popmusikk, rock og folk. Prosjektet har fått varm omtale av pressen her hjemme, så vel som The New Yorker og The Sunday Times. Det har også vanket Spellemann-nominasjon og livekonsert på BBC Radio6. På Munkehaugen vil de spille musikk fra Frøkedals to egenproduserte langspillere, samt et knippe nye låter fra albumet som skal spilles inn til våren.

Familien er Olav Christer Rossebø, Erlend Ringseth, Ingeleiv Berstad og Olaf Olsen.

«…echoes of Nico and Marianne Faithfull (…) Startlingly Beautiful.» – The Sunday Times.
https://www.youtube.com/watch?v=LNgnmjRNvps

Dørene åpner. 21.00
Showstart 22.00
Bill. 250.- / 200.- ungdomspris u. 26 år.
Billett: Frøkedal

Arr. Munkebusiness

Fre. 6. mars
ProjectD

Electronica gruppen ProjectD (uttales Projected), er tilbake på Munkehaugen scene! Medlemmene er lidenskapelig opptatt av electronica og leverer melodiøs -80 talls inspirerte synth slinger. Elektronisk vocoder sørger likevel for ett moderne sound og har en viktig rolle i sangene, men kvinnelig vokal er fortsatt et sentralt element. Med tung bass og retro-inspirerte synther skal det godt gjøres å ikke gi etter for dansefoten. ProjectD har vart med på flere lokale musikkfestivaler og spilte bland annet på Canal Street for ett par år siden. Nå til våren inntar bandet London-scenen Electrowerkz, hvor de deltar på Artefaktor Live.
https://soundcloud.com/projectedmusic
Dørene åpner. 21.00
Showstart 22.00
Bill. 250.- / 200.- ungdomspris u. 26 år.
Billett ProjectD

Arr. Munkebusiness

Fre. 13. Mars. UTSATT
Frank Hammersland

Frank Hammersland er best kjent fra nittitallsheltene Pogo Pops, men har også gitt ut knallbra plater som frontfigur i Popium og medlem i pop-kollektivet The Love Connection. Det er melodiøs gitarpop og utstrakt kjennskap til musikkhistorien som kjennetegner mye av det Hammersland lager av musikk. På den nyutgitte platen «Atlantis» er Hammerslands gjenkjennelige vokal i sentrum.
https://www.youtube.com/watch?v=pNhWw6St5Iw&list=RDpNhWw6St5Iw&start_radio=1&t=9

Dørene åpner. 21.00
Showstart 22.00
Bill. 250.- / 200.- ungdomspris u. 26 år.
Billett: Frank Hammersland

Arr. Munkebusiness

Fre. 20.mars UTSATT
Timeworn // You Suffer
Timeworn har siden 2014 levert en solid mix av tyngden fra sludge, energien fra hardcore og atmosfæren fra post-metal. Begge de to første albumene Luminescent Wake (2014, Disiplin Media) og Venomous High (2017, Fysisk Format) ble møtt med lovord fra både presse og mannen i gata.
You Suffer er et band fra Sør-Norge med medlemmer fra Blood Red Throne, The Dark Nebula og From Below. EPen "You Suffer" (aug 2019) har fått spilletid på radio samt omtale i Scream Magazine og favorittstempel fra Evig Lyttar.
Dørene åpner. 20.00

Arr.
Arendal Rockklubb

Lørd. 21. mars UTSATT
Elin Furubotn og Torbjørn Økland (fra VAMP).

Elin Furubotn, en av landets fineste låtskrivere innen visepop og singer/songwriter-tradisjonen  er ute med sitt åttende album BLIKK. Hun feirer 20 år som plateartist og er på en lang Norgesturne sammen med Torbjørn Økland. De to har hatt mange konserter sammen siden Økland sluttet i Vamp for få år siden, og høstet strålende kritikker. Elin har hatt en rekke låter på NRK radio de siste ti årene og en av de mest kjente låtene er nok duetten hun gjorde sammen med Morten Abel og Stavanger Symfoniorkester; «Så lett det kan ver» (2014)
https://www.youtube.com/watch?v=EJSWO8nFdl4

Dørene åpner. 20.00
Showstart 20.30
Bill. 250.- / 200.- ungdomspris u. 26 år.
Billett. Ingrid Furubotn - Torbjørn Løkland

Arr. Munkebusiness

Fre. 22. Mai
Wolf on Fire//
Bleakwater
I februar 2019 slapp Wolf on Fire debutalbumet ”Echolomania” til gode kritikker, og har til nå over 110 000 streams på Spotify. På Echolomania inviteres du inn til feite kombinasjoner av riff og brutalitet, melankoli og melodi, alt bundet sammen i et slør av catchy stonerrock.
Bleakwater så du seinest på ARKs julejam 2019. Bandet så dagens lys i 2016 og har rukket å dele scene med band som The Dogs og Backstreet Girls.

Dørene åpner. 20.00

Arr. Arendal Rock klubb  

I Am K // Up Against the Phantom 1. februar

Arendal Rock klubb er først ute denne sesongen med "I Am K" og "Up Against the Phantom" , I Am K er velkjent for mange fra før i arendalsområdet med sin tunge Indie rock med røff pop - elektronika.
I am K annonserer nytt album og turné

Det siste året har det kritikerroste bandet I am K gitt oss låtene "Not Friends" og "Maniac". Nå er det klart at disse er en del av deres kommende andrealbum som slippes i mars 2020. De nye låtene tar de også med seg på norgesturné.
Vi gleder oss sykt mye til å dra ut og spille igjen! Vi skal spille veldig mye fra plata som kommer nå i mars, og det er alltid gøy å vise fram nye ting. Splitter ny plate, splitter nytt liveshow! Bra start på 2020! forteller gitarist i bandet, Nicholas van Ek.
I am K har blitt spådd en lysende fremtid både av internasjonale og norske medier. Clash Magazine mente de var et av de mest lovende bandene som spilte på Danmarks svar på by:Larm, Spot Festival 2016. I am K befinner seg i et musikalsk landskap som kan defineres som hard, kontant rock, melodisk pop og røff elektronika i en skamløs blanding. De er opptatt av å ikke låse seg til en sjanger og jobber hele tiden med å gå utenfor sin egen komfortsone.
Up Against The Phantom er et alternativt indierock-band fra Oslo som dukket opp fra intet våren 2015 da de ble plukket opp av NRK Urørt til å spille på Slottsfjellfestivalen.
Inspirert av band som My Bloody Valentine, The Cure, Sonic Youth, Pj Harvey m.fl. øser de ut støyende gitarvegger, drømmende melodilinjer, pulserende bassganger og hardtslående trommerytmer med trøkk og pønkeøs.
Bandet ga ut debutalbumet "Leave me innocent" i 2016, hvilket utløste festivaljobber og klubbkonserter i Norge og Sverige, i tillegg til en to ukers turné i Polen, Tsjekkia og Slovakia. Flere av låtene fra albumet har fått mye skryt og vært spilt på NRK P13 og NRK P3.

Lørd. 1. februar.
20.00 - 23.00
Bill. 200 / 150 ungdom u 26 år.

Arrangør Arendal Rock klubb


Publisert av Ole Johan Lillegaard  Sist endret 13. mars 2023 14:25

Velkommen til Munken

Munken (Monk AS) er et ideelt as som ble stiftet i 2020 av Scenekunst Sør og Musikkontoret SØRF med støtte av Agder Kunstsenter og Norsk Forfattersentrum Sørlandet for å kunne drive og drifte Munkehaugen videre med kultur som formål.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram